Xerox ja Painotalo Välikangas strategisiksi kumppaneiksi

Painotalo Välikangas on aloittanut yhteistyön Xerox Finlandin kanssa ja investoinut uuden sukupolven painotuotantolinjastoon. Xerox on digitaalisen painamisen pioneeri ja yksi maailman johtavimmista tiedonhallinnan asiantuntijayhtiöistä. Yhteistyön myötä Painotalo Välikangas on investoinut uuteen Xerox Iridesse Production Press -laitteistoon, joka mahdollistaa huippulaatuisen neliväripainatuksen, erikoisefektien digitaalisen painamisen sekä entistä ympäristövastuullisemman painotuotantoprosessin.

"Graafisen alan teknologia on edennyt suurin harppauksin. Olemme tehneet yrityksessämme tavoitteellista strategiatyötä, jotta voimme tulevaisuudessakin paitsi täyttää, myös ylittää asiakkaiden toiveet. Xeroxista löysimme kumppanin, jonka kanssa voimme kehittää toimintaamme asiakkaidemme parhaaksi. Uuden tuotantolinjaston myötä voimme toteuttaa asiakkaillemme entistä näyttävämpiä ja tehokkaampia painotuotteita", kertoo kehitysjohtaja Eeva Välikangas.

Uusi tuotantolinjasto mahdollistaa täysin uudenlaisten painotuotteiden valmistamisen. Xerox Iridesse Production Press -tuotantolinjastossa on perinteisten neliväripainatukseen tarvittavien CMYK-värien lisäksi erikoisväriyksikkojä. "Nämä erikoisvärit muuttavat ajattelutapaamme siitä, minkälaisia painotöitä on mahdollisuus valmistaa, ja Iridesse Production Press tekee erikoisefektit mahdollisiksi asiakkaillemme myös pienissä painosmäärissä", kertoo Välikangas. Lisävärit mahdollistavat painamisen esimerkiksi valkoisella painovärillä tummalle kartongille, helmiäisväreissä kiiltävien kuvien painatuksen, kulta- ja hopeapainatuksen sekä valossa hohtavien efektien toteuttamisen kirkkaalla lisävärillä. Xerox Iridesse Production Press mahdollistaa myös huipputarkan ja laadukkaan neliväripainatuksen jopa 400g vahvuisille materiaaleille. Xeroxin tuotantokone on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta täysin uudenlaisten mahdollisuuksiensa myötä, ja sille on myönnetty mm. European Digital Press Association Awardsien digitaalisen painamisen innovaatiopalkinto.

Strateginen yhteistyö Xeroxin kanssa tukee yrityksen tavoitteita kehittää liiketoimintaansa kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. "Xerox on toiminut suunnannäyttäjänä graafisen alan hiilijalanjäljen pienentämisessä ja painotuotannon ympäristövastuullisuudessa. Xeroxin tuotantolaitteiden energiatehokkuus, jätemäärän minimointi sekä kierrätysprosesseihin panostaminen tukevat myös meidän yhtiömme strategisia tavoitteita ja ympäristövastuullisuutta. On ilo työskennellä yhtiön kanssa, jossa aidosti sitoudutaan vastuulliseen toimintaan painotuotteiden valmistuksen kaikissa vaiheissa", kertoo Välikangas.

Uuden Xerox Iridesse Production Pressin mahdollisuudet ovat herättäneet paljon innostusta niin asiakkaissa kuin painotuotteiden parissa työskentelevissä. Kuvassa Xerox Finlandin Production Business Manager Timo Huotari, operaattorit Markku Lahti ja Frank Wentjärvi ja kehitysjohtaja Eeva Välikangas.