Koho- ja foliopaino

Painotalomme monipuoliseen konekantaan kuuluvat myös perinteiset painomenetelmät.
Kohopainossamme valmistuu foliopainatukset, korkopuristukset, perinteiset kohopainatukset ja paljon muuta.

 

Kohopaino

 

Toiselta nimeltään Letterpress. Tämä tekniikka on painomenetelmistä perinteisin. Kohopainomenetelmässä teksti tai kuvio puristetaan syvälle paperin pintaan, jolloin painojäljen voi selvästi tuntea ja nähdä. Tämä menetelmä mahdollistaa mm. edukseen erottuvat käyntikortit, asiakirjakansiot sekä kauniit ja arvokkaat kutsut ja kortit.

Kohopainotyöt edellyttävät paitsi painolaatan valmistuksen, myös koneen valmistelun. Itse painaminenkin on aikaa vievää, joten aikataulut suosittelemme varaamaan hyvissä ajoin. Painolaattoja pidämme säilössä muutamia vuosia seuraavia painotöitänne varten.

Painamme esimerkiksi käyntikortteja, kutsuja, postikortteja, tuotelappuja, lasinalusia sekä apteekki- ja työpusseja. Kohopainomalleja voi tulla katsomaan paikan päälle toimipisteeseemme.

 

Foliopaino

 

Perinteinen foliointi on painotuotteen pintaan kiinnitetystä ohuesta metallikalvosta muodostuva erikoistehoste. Folioitavaa pintaa varten valmistetaan ensin laatta, jolla folio kiinnitetään paineen ja lämmön avulla painoarkin pintaan.

Folioita on saatavilla useissa eri väreissä: esim. kulta, hopea, hologrammi, sekä paljon muita. Foliointi on erinomainen keino saada painotuotteeseen hieman lisää luksusta. Se on myös näyttävä tapa personoida tuote esim. henkilön nimellä tai yrityksen logolla.

Foliointia käytetään yleensä kutsu-, lahja- ja käyntikorteissa, kirjekuorissa, kirjojen-, kalentereiden ja muistikirjojen kansissa, folder-kansioissa sekä oikeastaan ihan missä vain painotuotteissa, joissa halutaan korostaa aiheen arvokkuutta ja erityisyyttä.

Foliointiin voidaan yhdistää myös teksturoitu (esim. nahkapintainen tms.) erikoismateriaali, digipainon efektivärit (kulta, hopea, valk., kirkas), mattalaminointi sekä paljon muuta.

 

Preeglaus


Kohopainossamme onnistuu myös korkopuristukset eli preeglaukset.
Myös foliointia mahdollista tehdä preeglattuna.